Grillowana wątróbka z indyka na cukinii z młodymi ziemniakami i czosnkiem

Grillowana wątróbka z indyka na cukinii z młodymi ziemniakami i czosnkiem

Grillowana wątróbka z indyka na cukinii z młodymi ziemniakami i czosnkiem

Wątróbka z  indyka nabrała niepowtarzalnego smaku dzięki marynacie. Przeważnie przygotowywana jest z cebulą, a ja polecam spróbować ją z cukinią. Smakuje wyśmienicie. Ziemniaki pod chrupiącą skórką są delikatne z czosnkową nutą.   Składniki:  6 młodych bardzo małych ziemniaków,  4 wątróbki z indyka,  250 ml mleka,  2 łyżki sosu ciemnego sojowego,  4 łyżki musztardy starofrancuska,  1 łyżeczka miodu,  7 ząbków czosnku,  szczypta ostrej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, cukinia, ziemniaki, sosy, koperek, miód, czosnek, susz, sos sojowy, marynaty, cebula, indyk, papryka, czosnkowy, grill, sosy do indyka, sos czosnkowy

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.