FOCACCIA ALLA GENOVESE

FOCACCIA ALLA GENOVESE

FOCACCIA ALLA GENOVESE

Liguria to kraina marynarzy, słynnych żeglarzy – by wspomnieć choćby o najsłynniejszym z nich, Krzysztofie Kolumbie. Paradoksalnie, ryby i owoce morza to jedne z ostatnich potraw, które marynarze i rybacy w tym regionie skłonni są widzieć na swoich talerzach. Właśnie dlatego ojczyzną najpopularniejszego po pizzy ciasta jest Liguria. Focaccia to nic innego jak drożdżowy placek, a wariantów smaku może być nieskończenie wiele – ograniczyć nas może jedynie wyobraźnia. Pamiętajmy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Autor

primavera77primavera77

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

focaccia, ciasto, placki, pieczenie, mąka, rozmaryn, ryby, polewa, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, cebula, lekka, drożdżowe, owoce morza, dynia, ryba, lekkie ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, potrawy z ryb, placek z serem, ryba w ciescie, dynia pieczona

Inne przepisy z Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.