Dobradinha czyli specjał kuchnii brazylijskiej

Dobradinha czyli specjał kuchnii brazylijskiej

Dobradinha czyli specjał kuchnii brazylijskiej

Koniec słodkości! Dzisiaj zaprezentujemy przepis na potrawę z kuchni brazylijskiej, może nie tak popularną jak feijoada ale równie sycącą. Dobradinha bo o niej mowa, została przez nas zaserwowana w czasie tego Sylwestra. Zasadnicza różnica pomiędzy feijoadą a dobradinha to rodzaj fasoli jaką używamy. W przypadku feijoada była to czarna fasola, tutaj bierzemy naszą popularną białą fasolkę, tylko drobną. Składniki na 10 osób i przygotowanie:Kroimy w kawałki pół kilo żeberek i 200 gram boczku. Bierzemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Brazylii

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

Autor

Polonesa i BrasileiroPolonesa i Brasileiro

Brasileiro gotuje, Polonesa notuje... poznaj sekrety brazylijskiej kuchnii...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, mięso, żeberka, papryka, pomarańcze, boczek, sok, sylwester, fasolka, warzywa, kiełbasa, ryż, cebula, wołowina, biała kiełbasa, czerwona fasola, fasola czerwona, ryż smażony, ryż z warzywami

Inne przepisy z Smaki Brazylii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.