Stek z polędwicy z grilla – średnio wysmażony.

Stek z polędwicy z grilla – średnio wysmażony.

Stek z polędwicy z grilla – średnio wysmażony.

Na 4 porcje: 1 kg polędwicy środkowej ( bez ogona i głowy ) Marynata : ½ łyżeczki  tymianek, rozmaryn, Kilka ziaren czarnego pieprzu, 4 ziarenka  ziela angielskiego 2 liście laurowe 3 ząbki rozgniecionego i posiekanego czosnku ½  szklanki oliwy Dodatkowo: 100 ml czerwonego wina do zdeglasowania patelni. Tymianek, rozmaryn, liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego włożyć  do moździerza  i rozetrzeć . Czosnek rozetrzeć  nożem na desce i posiek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.