Wątróbki w cieście francuskim

Wątróbki w cieście francuskim

Wątróbki w cieście francuskim

Jako dziecko nigdy nie lubiłem wątróbek, żołądków, ani innych podrobów. W szczególności wątróbka zawsze kojarzyła mi się z poprzerastanym czymś o konsystencji podeszwy i nieprzyjemnym zapachu, co zostało usmażone z dużą ilością cebuli. Okazało się, że niesłusznie - wątróbki mogą być przygotowane smacznie i z fantazją. Dzisiaj zapraszam na wątróbki drobiowe z żurawiną, pomidorami i serem camembert w cieście francuskim. Do przygotowania dania potrzebowałem: 500 gram wątróbek drobiowych (najlepiej gęsi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, ser, pomidor, mielone, susz, camembert, wątróbka drobiowa, ciasto francuskie, sos sojowy, sosy, pieczenie, rozmaryn, żurawina, ciasto francuskie, drobiowe, czosnek, pomidory z serem, cebula, lekka, dekoracje, jajko, sos do mielonego , jajka z farszem, ser biały, sos do jajek, suszone pomidory, lekkie ciasto, lekkie dania

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.