Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Ostatnio w sklepach pokazała się okrągła cukinia. Od razu ją kupiłam, bo naprawdę ma swój urok. Można również ją faszerować, a farsz można komponować według uznania. Ja przygotowałam farsz mięsny z pieczarkami i ryżem. Składniki: 4 okrągłe cukinie 0,5 kg mielonego wieprzowego mięsa 30 dag pieczarek 1 cebula pieprz sól olej Na patelni rozgrzewamy olej. Na nim przesmażamy pokrojone pieczarki i cebulkę. Do tego dodajemy mielone mięso i jeszcze wszystko przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Cukinie my... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, cukinia, dania mięsne, pieczarki, mięso, przetwory, sałatki, sałatka, mięso mielone, cebula, ryż, ser, pieczarki z ryżem, mielone pieczarki, bez pieczenia, cukinia faszerowana, sałatka z ryżem, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, pieczeń z mielonego, dania bez mięsa, salatka z serem, smaczna sałatka

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.