Pieczone pulpeciki w sosie porowym

Pieczone pulpeciki w sosie porowym

Pieczone pulpeciki w sosie porowym

Pulpety to jedno z tych dań, które nie ogranicza nas smakowo. Wszystkie tradycyjne wersje już mi się znudziły, dlatego postanowiłam stworzyć coś nowego.  Por w roli głównej występował już w mojej kuchni, ale najczęściej w akompaniamencie pieczarek. Tym razem  jest solo i sprawdził się w tej wersji znakomicie. Dobrze doprawione pulpeciki w towarzystwie delikatnego śmietanowo-porowego sosu stanowiły smaczny obiad, którym zajadali się moi domownicy. A wy jaki sos najbardziej lubicie do klopsów/pulpetów?... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, pulpeciki, pieczenie, pulpety, por , mielone, tarta, mąka, mięso, bułki, pieczarki, cebula, rozmaryn, lekka, duszone, klopsy, wieprzowina, jajko, obiad, porem, sos do jajek, sos do mielonego , pieczarki w sosie, bułka pszenna, mięso na obiad, pieczarki do obiadu, pieczeń z mielonego, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pomysł na obiad

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
zakateksmaku, 9 czerwca 2014 19:45:01

Uwielbiam porowy sos! Jeszcze nigdy nie łączyłam go z takimi pulpecikami:) Muszę to nadrobić! :)

W kuchni Uli, 28 maja 2014 09:08:12

dla mnie taki sosik porowy jak Twój jest idealny. Ja bym może przed dodaniem śmietany poddusiła go na masełku, ale i tak jest pysznie. Pozdrowienia Ania.

Salvador Dali, 28 maja 2014 09:51:43

uwielbiam takie pulpety, zwłaszcza w sosie koperkowym <3

Antenka, 28 maja 2014 10:48:37

moje smaki:) porywam twoje pulpeciki na obiad do siebie;) apetycznie wyglądają

beti, 28 maja 2014 10:58:37

Super pomysł :) Pora uwielbiam i na pewno jego dodatek wzbogaci smak pulpecików.

Madlene P, 28 maja 2014 11:40:02

My bardzo lubimy do takich pulpetów sos pomidorowy:) Ale ten porowy? Kusisz, kusisz...:)

domowacukierniaewy.blox.pl, 28 maja 2014 12:51:25

Ciekawie skomponowałaś to danie :)

Justyna Żak, 28 maja 2014 12:52:49

bardzo lubię sos porowy, danie dla mnie:D

Karmel, 28 maja 2014 13:05:02

brzmi pysznie:) ja też kombinuję ze smakami i właściwie to nie pamiętam, kiedy były u mnie tradycyjne mielone:)

*Nataleczka*, 28 maja 2014 14:21:04

Bardzo lubię sos porowy :)

mysza75, 28 maja 2014 14:23:57

Por to ja uwielbiam pod każdą postacią. Taki obiadek z pulpecikami to by mi smakował. Fajnie to wykombinowalaś

Cariiba, 28 maja 2014 14:49:12

super, będę musiała wypróbować, akurat kupiłam mięso mielone ;)

Ivka, 28 maja 2014 16:19:52

Ciekawa propozycja!

wenus-lifestyle, 28 maja 2014 17:03:31

Ale wspaniale wygląda :) Wyprónuję Twój przepis, bo myślę, że taki obiad by mi posmakował :)Jak ujędrnić ciało w 2 tygodnie - zapraszam! :)

Magda C., 28 maja 2014 17:32:10

Ciekawy pomysł na urozmaicenie zwykłych pulpetów :) Koniecznie muszę spróbować ;)

CookingByFaksiu., 28 maja 2014 18:05:06

sos porowy!!! mniami!!u mnie dziś truskawkowy zawrót głowy :)

Paulina Ma, 28 maja 2014 21:20:56

U mnie to zazwyczaj jest sos pomidorowy, dobrze doprawiony z chilli, albo pieczarkowy :) ale porowy brzmi ciekawie :)

zjedz_mnie, 28 maja 2014 22:53:31

Z takim sosem toż to było niebo w gębie :)

Łucja, 28 maja 2014 23:05:46

Sosik wydaje się być idealnym do pulpecików :)

Magdalena P., 28 maja 2014 23:12:11

Z porowym nie jadlam, brzmi smacznie;)

Ladylaura., 29 maja 2014 13:15:41

Ja często dorzucam pora do różnych dań mięsnych ,pycha.

Marzena, 29 maja 2014 15:27:06

Zazwyczaj pulpety robię w sosie pomidorowym. Miła odmiana:-)

Marta- Taste Eat, 29 maja 2014 17:25:26

Fajne, leciutkie i zdrowe:), zamienię mięso na drobiowe i chętnie sobie takie przygotuję:)

mojamalakuchnia, 29 maja 2014 23:13:39

W porowym sosie jeszcze nigdy nie robiłam pulpecików. Wyglądają bardzo smakowicie! : )

napiecyku.pl, 29 maja 2014 23:31:25

Ta potrawa na pewno zasmakuje mojej rodzince. Pozdrawiam :)

Marcela, 30 maja 2014 01:19:15

mmmniam.... ale zgłodniałam,.. jak zwykle

Poezja Smaku, 30 maja 2014 03:31:44

Pory są the best :)

DżemDżus, 30 maja 2014 12:58:38

Ślinka cieknie na samą myśl o przepysznych pulpetach w sosie porowym. Ratunku ja w pracy i jeszcze tyle czasu do jej końca. :)

Kaś, 30 maja 2014 20:20:17

najbardziej lubię grzybowy, ale i porowym bym nie pogardziła ;)

marinia, 31 maja 2014 01:13:13

Hmmm.... W sosie porowym jeszcze nic nigdy nie robiłam. Ciekawe...

Anulla, 31 maja 2014 23:45:42

owszem można użyć i masła, ale ja ostatnio w ogóle zamieniam smażone na pieczone, masła nie jem prawie wcale :)

Anulla, 31 maja 2014 23:46:26

o tak w koperkowym i pieczarkowym rządzą, ale tym razem miała ochotę na niestandardowe :)

Anulla, 31 maja 2014 23:46:59

pomidorowy właśnie najmniej lubię :P

Anulla, 31 maja 2014 23:47:22

to tak jak u mnie, nie lubię nudy :D

Anulla, 31 maja 2014 23:47:46

to zostaje tylko zrobić :D

Anulla, 31 maja 2014 23:48:51

u mnie to różnie - robiłam już w żurawinowym, teraz porowy, ale te tradycyjne też lubię, choć pomidorowy jest najrzadziej, bo wolę pieczarkowy i koperkowy :)

Anulla, 31 maja 2014 23:49:36

drobiowe mielone też często u mnie gości, nawet wolę od wieprzowego :)

Anulla, 31 maja 2014 23:50:15

ach czasem człowiek to tylko odlicza dzień do końca, a czasami poleci raz dwa :P

Anulla, 31 maja 2014 23:50:42

to polecam, bo to już kolejne podejście do sosu porowego u mnie :)

Dominika, 1 czerwca 2014 09:02:31

bardzo chętnie spróbowałabym takiego sosu! :)

marta-gotuje.pl, 5 czerwca 2014 01:01:25

Świetny pomysł :)