Kruche pierożki ze szpinakiem

Kruche pierożki ze szpinakiem

Kruche pierożki ze szpinakiem

Pyszna przekąska, świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moje kruche pierożki podałam z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Składniki: * na ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego, posiekanego masła sól żółtko 55 ml zimnej wody * na farsz: 400 g mrożonego szpinaku - wykorzystałam brykiet (można też użyć świeżego) 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 3 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz gałka muszkatołowa 180-200 g serka kanapkowego typu fromage... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny Pamiętnik

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Pani M.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, mąka, szpinak, czosnkowy, sosy, cebula, lekka, przekąska, duszone, czosnek, przekąski, ciasto kruche, kruche ciasto, kruche ciasta, przystawki, pyszne ciasto, sos czosnkowy, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto z białek , ciasto na zimno, przekąski na ciepło, lekkie ciasto, masło czosnek, pyszne sosy, przepisy na kruche ciasto, szybkie przekąski

Inne przepisy z Kulinarny Pamiętnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.