Post Ogórki konserwowe pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Bardzo lubię wszelkiego rodzaju konserwowe przetwory, choć moim numerem jeden chyba na zawsze pozostanie konserwowa papryka:-) ale ogóreczki chyba będą zaraz na drugim miejscu:-) Pozdrawiamy:-)
2 dni zaprawiałam ogórki, kiszone. 2 worki ogórków, końca nie było widać;)
Pasteryzować w piekarniku…..w jakiej temperaturze??????
Słoiki należy ustawić na blaszce tak, by się ze sobą nie stykały. Następnie nalać wodę do blaszki (tak z 2-3 cm, dzięki czemu słoiki nie pękną). Jeśli słoiki masz gorące (od razu chcesz je pasteryzować po zalaniu zalewą), to wkładasz je do gorącego piekarnika, a jeśli słoiki są zimne to do zimnego piekarnika. Pasteryzujemy ustawiając piekarnik na 110C.