Przepis na : obiad
Wielkanoc tuż tuż, dlatego powoli będę publikować tradycyjne świąteczne przepisy. Żurek to zupa, do której musiałam dorosnąć, a która obecnie jest jedną z moich ulubionych. Nie przygotowuję jej często, bo nie chcę, żeby nam się przejadła. Żurek doprawiłam mieszanką przypraw do żurku i barszczu białego firmy Kamis . Bardzo fajna sprawa i rzeczywiście zupa wyszła doskonała. Nazwa "żur" pochodzi z od dawnego niemieckiego wyrazu " sūr " (obecnie "sauer"), co znaczy kwaśny. Jeżeli przy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...