ŻUR WIELKANOCNY NA WĘDZONCE

ŻUR WIELKANOCNY NA WĘDZONCE

ŻUR WIELKANOCNY NA WĘDZONCE

Przepis na : obiad

Wielkanoc tuż tuż, dlatego powoli będę publikować tradycyjne świąteczne przepisy. Żurek to zupa, do której musiałam dorosnąć, a która obecnie jest jedną z moich ulubionych. Nie przygotowuję jej często, bo nie chcę, żeby nam się przejadła. Żurek doprawiłam mieszanką przypraw do żurku i barszczu białego firmy Kamis . Bardzo fajna sprawa i rzeczywiście zupa wyszła doskonała. Nazwa "żur" pochodzi z od dawnego niemieckiego wyrazu " sūr " (obecnie "sauer"), co znaczy kwaśny. Jeżeli przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ola, 11 marca 2013 09:57:36

już czekam na Wielkanoc i te wszystkie przysmaki ;D

Justyna Bąk, 11 marca 2013 09:59:51

moja ulubiona wersja żurku:)

nuta, 11 marca 2013 11:54:27

Muszę spróbować z tymi przyprawami:)

wykrywacz smaku, 11 marca 2013 13:55:21

bardzo apetyczna wersja!