Grzyby w occie

Grzyby w occie

Grzyby w occie

Sezon na grzyby niby trwa, ale grzybów u nas nie za wiele. Co prawda prawdziwki zdrowe, ale tyle co ich było to wystarczyło na sos i 2 małe słoiczki marynowanych. Więc szaleć nie ma z czym. To dopiero pierwsze wyjście do lasu, więc może coś jeszcze się nazbiera.     Składniki : * grzyby leśne  * sól * szklanka octu  * dwie szklanki wody * 4 płaskie łyżki cukru * cebula * marchewka * 5 ziaren ziela angielskiego * 4 liście laurowe * 5 ziarenek pieprzu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magiczne Życie Marty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta, 23 września 2013 19:24:47

a ja wszystkie poza pieczarkami :)