Wolowina po burgundzku- Boeuf bourguignon-Beef Bourguignon

Wolowina po burgundzku- Boeuf bourguignon-Beef Bourguignon

Wolowina po burgundzku- Boeuf bourguignon-Beef Bourguignon

Przepis na : obiad

Witam Zaszalalam I wczoraj zaczelam przygotowania do dzisiejszego obiadu. Jest to klasyczne danie francuskie, czasochlonne, ale rozplywaja sie w ustach wolowina I jej niesamowity smak wynagradza wszystko:Wolowina po burgundzku Kroimy ok 1 kg wolowiny w kosteczke, wrzucamy na rozgrzany olej. Smazymy.W miedzyczasie kroimy 6-8 marchewekok 150-200 bekonu.2 cebule- skrajamy w kostkeWszystko wrzucamy do podsmazonej wolowiny. Doprawiamy tymiankiem. Smazymy ok 5-10 min. Dolewamy dwie szklanki- dobrego czerwonego wytrawnego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Autor

SmakiEdytySmakiEdyty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wołowina, francuskie, pieczone ziemniaki, cebula, pieczenie, marchewka, ziemniak, duszone, pieczarki, czosnek, ziemniaki, obiad, przepisy z ziemniakami, bekon, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczarki do obiadu, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Smaki Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.