Kapuśniak z kabanoskami i kminkiem. Wersja dla zabieganych.

Kapuśniak z kabanoskami i kminkiem. Wersja dla zabieganych.

Kapuśniak z kabanoskami i kminkiem. Wersja dla zabieganych.

  Bardzo lubię tradycyjne potrawy. Nawet preferuję je bardziej, niż nowości kulinarne czy tez eksperymenty. Nie zaprzeczę, próbuję nowych smaków, doświadczam nowych doznań kulinarnych. Jednak w kwestii gotowania dla rodziny, muszę spełnić oczekiwania wszystkich domowników, co nie należy do rzeczy prostych.       Jestem miłośniczką zup. Ogromną! Ale tylko tych domowych. Najlepiej jeszcze w oparciu o babcine receptury. Wertuję z uwielbieniem stare, grube notesy z pożółkniętymi kar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapusniak, ryby, wegetariańska, ryba, wegańskie, warzywa, deser, desery, torty, tort, ciasto, seler, ziemniak, kapustą, zupa, ryba w ciescie, cebula, marchewka, kapusta kiszona, pietruszka, proste i szybkie przepisy, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, prosta zupa, marchew z masłem, zupa z selera, gotowana marchewka, proste ciasto, gotowana kapusta kiszona, pyszne ciasto

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Amber, 15 lutego 2012 18:49:04

Sycący przepis.Jak znalazł w taki czas.W W-wie śnieg sparaliżował dzisiaj życie.Nie wyjechałam z domu.Ten kapuśniak mogłabym ugotować.

mnemonique, 15 lutego 2012 19:05:19

ostatnio kminek jest u mnie na tapecie wszędzie i do wszystkiego go dodaję, ten kapuśniak u mnie jest bardzo na czasie. PyszotaPozdrawiam z równie zaśnieżonej Łodzi Monika

Daria, 15 lutego 2012 19:32:31

uwielbiam kapuśniak i mam mało czasu, więc twój przepis jest jak zbawienie! :)

Kini, 15 lutego 2012 20:44:46

o! za mną właśnie chodzi kapuśniak od jakiegoś czasu! :D

Lady_Mosquito, 15 lutego 2012 20:48:26

Mało czasu, a kapuśniaku chyba ze 100 lat nie jadłam. Zanosi się na wycieczkę do sklepu po kiszoną kapustę ;3

Paulina, 15 lutego 2012 21:08:55

Uwielbiam kapuśniak :)

littlebitshy, 15 lutego 2012 21:28:53

ooo, kapuśniak lubię bardzo. spróbuję na pewno! :)

piegusek1976, 15 lutego 2012 21:51:25

a właściwie nie wiem dlaczego jadam mało zup:) jakoś nie cieszą się u mnie popularnością:) Twoja napewno smaczna z takimi dodatkami :) pozdrawiam

ozzie, 15 lutego 2012 22:24:03

rewelacyjny pomysł , bardzo dziekuję !!!!!

Lovelykate, 16 lutego 2012 00:53:31

Uwielbiam takie zupy. Rozgrzewające, szybkie do zrobienia :)

Przemysław, 16 lutego 2012 08:44:26

Krupnik uwielbiam, ale o dodatku kabanosów i kminku do tej zupy nie słyszałam ....fajna propozycja:)pozdrawiam Jolanta Szyndlarewicz

Karmel-itka., 16 lutego 2012 09:20:44

Jolu, ale to kapuśniak! xd

Karmel-itka., 16 lutego 2012 09:21:56

hm, też zauważyłam. ostatnio u nas zupy tak jak w Anglii, jak już, to tylko w małej ilości i na szybko.a przecież Polska ma najwspanialsze na świecie zupy!w żadnym innym miejscu na globie nie uraczysz.

Karmel-itka., 16 lutego 2012 09:22:42

ach, u mnie? ledwo otworzyłam drzwi wejściowe do kamienicy,idąc rano do pracy.

monikucha, 16 lutego 2012 12:24:34

twoj kapusniak rzadzi, wyglada przebojowo:)

Majana, 16 lutego 2012 19:43:20

O mniam, ale ma cudny kolor! Pyszny kapuśniaczek:)

kabamaiga, 16 lutego 2012 22:13:31

Kapuśniak. Pyszności. Chociaż dla mnie tej najbardziej tradycyjny jest z wędzonym boczkiem.

Vanilia81, 17 lutego 2012 09:30:00

Kurcze! Rewelacja, robiłam chyba raz w życiu , a tak lubię. Zazdroszcze tych nadgryzionych czasem brulionów. To najwieksze skarby.Dziękuje, ze dzielisz się z nami brylancikami, które zawierają :*ps. ciekawe czy nasze wnuki będą korzystać z naszych zapisek, czy wskoczą na neta, na bloga Babci hihi ;)

Vanilia81, 17 lutego 2012 09:44:08

Kurcze! Rewelacja, robiłam chyba raz w życiu , a tak lubię. Zazdroszcze tych nadgryzionych czasem brulionów. To najwieksze skarby.Dziękuje, ze dzielisz się z nami brylancikami, które zawierają :*ps. ciekawe czy nasze wnuki będą korzystać z naszych zapisek, czy wskoczą na neta, na bloga Babci hihi ;)

Basia, 17 lutego 2012 11:26:11

kapusniak z babcinego zeszytu- to brzmi cudownie.Wyglada jeszcze lepiej... a z tym gotowaniem dla rodziny i innowacjami w kuchni mam to samo - tradycjonalisci ciezko idą na kompromis.pozdr

Kinga, 17 lutego 2012 15:14:30

A ja jeszcze kapuśniaku nie robiłam. wydawało mi się, że kapuśniak to tylko kapusta, ewentualnie wywar na żeberkach, a tu taki bukiet warzyw. Jak widać przepisów na kapuśniak tyle co na pomidorową. A takie z pożółkłych kartek i od babci, z tradycją kusza najbardziej.

Ivon, 17 lutego 2012 15:29:05

O taki kapuśniaczek to dopiero poezja smaku. A ja tu głodna siedzę !!!!

Domi w kuchni, 18 lutego 2012 09:26:06

Tak dawno nie jadłam kapuśniaku... A Twój wygląda bardzo zachęcająco, aż pachnie z ekranu! :)

magda k., 18 lutego 2012 10:57:54

Bardzo ciekawa wersja kapuśniaczka :)

zemfiroczka, 19 lutego 2012 13:13:30

Z miłością do zup, to możemy sobie podać rękę :)ps. u mnie też dzisiaj na stół wjedzie kapuśniak :)