Chrupiące pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem
Chrupiące pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem
Przepis na : obiad
Pierogowo się zrobiło na blogu ostatnio. Tym razem pierogi z kaszą gryczaną, cebulką i boczkiem. Najlepiej smakują odsmażone. Składniki: 700g mąki pszennej 1 jajko ok. 2/3 szklanki ciepłej wody 1 łyżka masła roślinnego łyżeczka soli 1 szklanka kaszy gryczanej 2 szklanki wody 200g wędzonego boczku w cienkich plasterkach 1 spora cebula łyżka oliwy sól pieprz Przygotowanie: Na stolnicy usypujemy kopczyk z mąki wymieszanej z solą. W środku tworzymy zagłębienie do którego wlewamy roztrzepane jajko, masło oraz porcjam... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje
Autor
Anna Piątkowska-Wełyczko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, kasza, ciasto, boczek, kasza gryczana, cebula, obiad, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pyszne ciasto, jajka z farszem
Inne przepisy z Kulinarne Inspiracje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję