Przepis na : obiad
Przepis na ten pyszny wielkanocny pasztet moja Mama dostała od swojej siostry Alicji. To bardzo proste danie, które jest naprawdę smaczne i będzie ładnie wyglądać na wielkanocnym stole. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jaki pyszny i kolorowy! Z chęcią bym skosztowała ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
Zwykłego pasztetu nie lubię i nie jadam, ale taki jajeczny, to z chęcią bym spróbowała :D Wygląda naprawdę pysznie :D
Hmmm. Wyglada smakowicie! Dzisiaj zrobię ogorkowa wedle twojego przpisu. Z pasztetem poeksperymentuje w Święta. Przypomina z wyglądu trochę nut roast z warzywami. Ps. Brawo za apetyczne fotki!Kasia
Święta idą !!! A ten przepis wygląda bardzo świątecznie , więc trzeba spróbować :)
Święta idą !!! Wygląda pysznie i świątecznie:) Trzeba spróbować :)
Definitywnie zrobie tak pysznie wygladajacy pasztecik na nadchodzace swieta :)
Właśnie wyjęłam pasztet z piekarnika (jakieś 10 minut temu) i 1/3 już nie ma ;)Super przepis, polecam! Tylko ja zamiast groszku dałam kukurydzę (bo groszku nie lubię) i trochę więcej żółtego sera. Obawiam się,że w takim tempie nie spróbuję go na zimno :)
Cieszę się, że wyszedł i Pani smakuje :)). Pozdrowienia i wesołych świąt!
czy pieczarki posolic w trakcie pieczenia? czy w trakcie smazenia cebuli rowniez ja posolic ?
To zależy od upodobania. Ja nie soliłam pieczarek podczas smażenia. Doprawiałam masę, gdy wszystkie składniki były wymieszane. Pozdrawiam :)
dziekuje za szybka odpowiedz :) szczegolnie ze teraz jestem w trakcie robienia tego pasztetu. Pozdrawiam serdecznie i zycze wesolych, zdrowych i spokojnych swiat :) napisze jutro jak smakowalo - bo robie to specjalnie dla mojej przyszlej tesciowej:)
Również życzę wesołych i spokojnych Świąt :). Proszę daj mi znać czy teściowej smakowało :)
Witam, nie będę mogła w tym momencie pomóc, bo piekłam pasztet u mamy. Kiedy będę rozmawiać z mamą to poproszę ją o wymierzenie foremki. Pozdrawiam :)
A ja mam pytanie, czy można pominąć majonez? Ps. Pasztet wygląda super!
Majonez jest swoistym spoiwem. Nigdy nie robiłam tego pasztetu bez majonezu, ale można spróbować upiec danie bez niego, a jedynie zwiększyć nieco ilość śmietany.
Dziekuję za odpowiedź. Spróbuję zrobić bez majonezu. Dam znać jak wyszło, pozdrawiam
Zrobiłam, wyszedł pyszny, zamiast majonezu dałam 6 łyżek kwaśnej śmietany. Pycha, do powtórzenia na Święta.
Dziękuję za komentarz, na pewno będzie on przydatny dla pozostałych czytelników :). U nas też będziemy robić ten pasztet na święta :). Pozdrawiam!
Zgadzamy się z innymi opiniami, że pasztet jest pyszny. Bardzo fajny pomysł na danie wielkanocne.
Pasztecik przepyszny zrobiłam na święta wszyscy się zajadali. Pozdrawiam