JAJECZNY PASZTET WIELKANOCNY

JAJECZNY PASZTET WIELKANOCNY

JAJECZNY PASZTET WIELKANOCNY

Przepis na : obiad

Przepis na ten pyszny wielkanocny pasztet moja Mama dostała od swojej siostry Alicji. To bardzo proste danie, które jest naprawdę smaczne i będzie ładnie wyglądać na wielkanocnym stole. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
agnieszka, 16 marca 2013 21:49:51

Wygląda pysznie i pewnie tak smakuje:)

Piecuchowo, 16 marca 2013 21:54:44

wygląda rewelacyjnie

Gabi Po Prostu, 16 marca 2013 21:57:29

ah jak dobrze że zbliżają sie święta i czas pasztetu ; )

Go sia, 16 marca 2013 22:21:15

Mmmmmmmmmmm aż mi zapachniało, muszę wypróbować:)

Justyna Bąk, 16 marca 2013 23:53:59

piękny Ci wyszedł:)

Nashelly, 17 marca 2013 00:50:39

Jaki pyszny i kolorowy! Z chęcią bym skosztowała ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

An-na, 17 marca 2013 02:20:20

Zwykłego pasztetu nie lubię i nie jadam, ale taki jajeczny, to z chęcią bym spróbowała :D Wygląda naprawdę pysznie :D

Karmel-itka., 17 marca 2013 04:15:43

WYGLĄDA SMAKOWICIE!

nuta, 17 marca 2013 08:25:12

Muszę spróbować zrobić na święta!

Anonymous, 19 marca 2013 13:51:34

PYSZNIE WYGLADA ..A JAK SMAKUE TO SIE PRZEKONAM JAK ZROBIE....

Anonymous, 19 marca 2013 20:08:29

Hmmm. Wyglada smakowicie! Dzisiaj zrobię ogorkowa wedle twojego przpisu. Z pasztetem poeksperymentuje w Święta. Przypomina z wyglądu trochę nut roast z warzywami. Ps. Brawo za apetyczne fotki!Kasia

Sto Łyżek Szczęścia, 23 marca 2013 08:50:29

Zachwycił mnie ten pasztet ;)

jacek gojagol, 26 marca 2013 13:38:32

Święta idą !!! A ten przepis wygląda bardzo świątecznie , więc trzeba spróbować :)

jacek gojagol, 26 marca 2013 13:39:58

Święta idą !!! Wygląda pysznie i świątecznie:) Trzeba spróbować :)

Anonymous, 27 marca 2013 20:34:06

Definitywnie zrobie tak pysznie wygladajacy pasztecik na nadchodzace swieta :)

Agnieszka Woźniak, 30 marca 2013 15:40:02

Właśnie wyjęłam pasztet z piekarnika (jakieś 10 minut temu) i 1/3 już nie ma ;)Super przepis, polecam! Tylko ja zamiast groszku dałam kukurydzę (bo groszku nie lubię) i trochę więcej żółtego sera. Obawiam się,że w takim tempie nie spróbuję go na zimno :)

Aleksandra Rybinska, 30 marca 2013 16:20:41

Cieszę się, że wyszedł i Pani smakuje :)). Pozdrowienia i wesołych świąt!

Anonymous, 30 marca 2013 18:21:53

czy pieczarki posolic w trakcie pieczenia? czy w trakcie smazenia cebuli rowniez ja posolic ?

Aleksandra Rybinska, 30 marca 2013 18:47:11

To zależy od upodobania. Ja nie soliłam pieczarek podczas smażenia. Doprawiałam masę, gdy wszystkie składniki były wymieszane. Pozdrawiam :)

Anonymous, 30 marca 2013 19:08:33

dziekuje za szybka odpowiedz :) szczegolnie ze teraz jestem w trakcie robienia tego pasztetu. Pozdrawiam serdecznie i zycze wesolych, zdrowych i spokojnych swiat :) napisze jutro jak smakowalo - bo robie to specjalnie dla mojej przyszlej tesciowej:)

Aleksandra Rybinska, 30 marca 2013 23:06:08

Również życzę wesołych i spokojnych Świąt :). Proszę daj mi znać czy teściowej smakowało :)

Anonymous, 2 kwietnia 2013 23:41:35

Mojej przyszłej teściowej smakował :)

Aleksandra Rybinska, 3 kwietnia 2013 01:10:00

Uff :)) To się bardzo cieszę :). Pozdrowienia!

Anonymous, 3 stycznia 2014 19:34:34

jakie są wymiary foremki? pozdrawiam

Aleksandra Rybinska, 3 stycznia 2014 20:21:13

Witam, nie będę mogła w tym momencie pomóc, bo piekłam pasztet u mamy. Kiedy będę rozmawiać z mamą to poproszę ją o wymierzenie foremki. Pozdrawiam :)

Anonymous, 20 marca 2014 12:35:58

A ja mam pytanie, czy można pominąć majonez? Ps. Pasztet wygląda super!

Aleksandra Rybinska, 20 marca 2014 12:50:58

Majonez jest swoistym spoiwem. Nigdy nie robiłam tego pasztetu bez majonezu, ale można spróbować upiec danie bez niego, a jedynie zwiększyć nieco ilość śmietany.

Anonymous, 21 marca 2014 11:34:29

Dziekuję za odpowiedź. Spróbuję zrobić bez majonezu. Dam znać jak wyszło, pozdrawiam

Anonymous, 24 marca 2014 10:38:32

Zrobiłam, wyszedł pyszny, zamiast majonezu dałam 6 łyżek kwaśnej śmietany. Pycha, do powtórzenia na Święta.

Aleksandra Rybinska, 24 marca 2014 13:28:54

Dziękuję za komentarz, na pewno będzie on przydatny dla pozostałych czytelników :). U nas też będziemy robić ten pasztet na święta :). Pozdrawiam!

Anonymous, 21 kwietnia 2014 01:46:04

Pyszny pasztet.

Anonymous, 21 kwietnia 2014 08:42:11

Zgadzamy się z innymi opiniami, że pasztet jest pyszny. Bardzo fajny pomysł na danie wielkanocne.

Anonymous, 24 kwietnia 2014 23:30:47

Pasztecik przepyszny zrobiłam na święta wszyscy się zajadali. Pozdrawiam