Post Sos serowy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Kocham sosy serowe! Szczególnie do makaronu. I piękne zdjęcie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
Kocham sosy serowe, szczególnie do makaronu <3 I piękne zdjęcie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
A czy dałoby się zrobić tak, żeby zastąpić śmietankę mlekiem, zgęstnieje mi wtedy ten sos? A jeśli tak, to ile dać mleka? Taka nas z mężczyzną moim ochota naszła na kawałki kurczaka z sosem serowym na wieczór do filmu, a nie mam śmietanki i niestety w niedzielę po południu jej nie kupię. :(
Pozdrawiam,Alicja
Hej;) kiedyś robiłam podobny sos, ale ser mi sie nie rozpuścił i zostaly grudki… jak zrobić, żeby był taki aksamitny?
Może zetrzyj na mniejszych oczkach i cały czas mieszaj. Powinien się równomiernie rozpuścić. Alternatywą dla sosu serowego z sera żółtego jest sos z serków topionych lub pleśniowych :) Również są bardzo smaczne i uzyskanie aksamitnego efektu w ich przypadku nie jest żadnym problemem ;)
http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/08/sos-serowy-z-sera-plesniowego-i-serkow.html