Sos serowy

Sos serowy

Sos serowy

Post Sos serowy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
kudels, 9 kwietnia 2013 17:17:11

nigdy nie robiłam zawsze rządził czosnkowy :))

Nashelly, 9 kwietnia 2013 22:10:43

Kocham sosy serowe! Szczególnie do makaronu. I piękne zdjęcie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Nashelly, 9 kwietnia 2013 22:11:22

Kocham sosy serowe, szczególnie do makaronu <3 I piękne zdjęcie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Pierwiasteksmaku, 9 kwietnia 2013 22:48:36

ciekawa propozycja sosu :)

Antenka, 10 kwietnia 2013 10:17:07

też go uwielbiam:) pycha

Anonymous, 26 lipca 2013 21:03:01

dzięki wielkie:) pasował idealnie do mojego kurczaka :)

Słodka Babeczka, 26 lipca 2013 21:38:28

Proszę :) Polecam się na przyszłość :)

Anonymous, 29 września 2013 16:23:14

A czy dałoby się zrobić tak, żeby zastąpić śmietankę mlekiem, zgęstnieje mi wtedy ten sos? A jeśli tak, to ile dać mleka? Taka nas z mężczyzną moim ochota naszła na kawałki kurczaka z sosem serowym na wieczór do filmu, a nie mam śmietanki i niestety w niedzielę po południu jej nie kupię. :(
Pozdrawiam,Alicja

Słodka Babeczka, 29 września 2013 17:15:14

No niestety sos na mleku wyjdzie rzadki.

Anonymous, 10 listopada 2013 11:42:13

Hej;) kiedyś robiłam podobny sos, ale ser mi sie nie rozpuścił i zostaly grudki… jak zrobić, żeby był taki aksamitny?

Słodka Babeczka, 10 listopada 2013 14:07:36

Może zetrzyj na mniejszych oczkach i cały czas mieszaj. Powinien się równomiernie rozpuścić. Alternatywą dla sosu serowego z sera żółtego jest sos z serków topionych lub pleśniowych :) Również są bardzo smaczne i uzyskanie aksamitnego efektu w ich przypadku nie jest żadnym problemem ;)
http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/08/sos-serowy-z-sera-plesniowego-i-serkow.html