Przepis na : obiad
Post Rosół z kury (drobiowy) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...ziele angielskie i lisc laurowy jak najbardziej dodawajmy do rosołu , kostka rosołowa absolutnie NIE!!
Nie wyobrażam sobie dodawać ziele angielskie,listek laurowy do rosołu!!!!! Koniecznie kostka rosołowa koniecznie wołowa!wiem,że niezdrowa,ale….Spróbujcie wrzucać stopniowo mieso na wrzącą wodę,ale żeby woda leciutko wrzała…nie będzie szumowin a rosołek bedzie klarowny!!!sprawdzony sposób……żadnych przypraw!!! sól i kostki wołowe….a z miesa oczywiście kura + kawałek wołowiny …..makaronik drobniutki,aldente i zielona pietruszka…
Ja gotuję rosół regularnie, bo moje dzieci chętnie go jedzą:) Szczególnie najmłodsza córka potrafi podchodzić 3 razy do rosołu w ciągu dnia i jak się kończy to pyta, kiedy znowu będzie ta zupka:)Dodaję zawsze listek i ziele, pietruszkę i nie wyobrażam sobie, że tych przypraw mogłoby zabraknąć w rosole.Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego i Wesołych Świąt!