Jajka po szkocku

Jajka po szkocku

Jajka po szkocku

Przepis na : obiad

 Jajka po szkocku Jest to potrawa szkocka, I mozna podawac ja jako danie obiadowe, lub jako przekaske- na imprezie. Danie to pamietam jeszcze z baaardzo dawnej Tiny. Gotujemy jajka na twardo lub poltwardo- 10 jaj600 gr miesa mielonego- przyprawiamy 1 lyzka musztardy, starta na duzych oczkach cebula, pieprzem, sola, papryka, dodajemy jajko I 2- 3 lyzki bulki tartej. Mieszamy. Oblepiamy jajka miesem Obtaczamy w mace, w jajku, bulce tartej- kladziemy na rozgrzany olej- smazymy ze wszystkich stron. Zrobilam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Autor

SmakiEdytySmakiEdyty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jajko, mielone, tarta, dania obiadowe, sosy, impreza, cebula, marchewka, mięso, bułki, papryka, przekąski, wołowina, obiad, sos do jajek, przekąski na impreze, sos do mielonego , gotowana marchewka

Inne przepisy z Smaki Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Danuta Zygarlicka, 25 października 2013 19:05:26

Szkoci tacy oszczędni, a to tak piękne i bogate danie. Pozdrawiam Edytko,

Edyta B, 25 października 2013 19:44:11

Dziekuje , smaczne I syte :)Pozdrawiam Danusiu