Ogórki konserwowe łagodne

Ogórki konserwowe łagodne

Ogórki konserwowe łagodne

Klasycznych ogórków konserwowych nie może zabraknąć w zapasach na zimę. Tym razem w łagodnej zalewie wg. przepisy siostry Anastazji. Po przyprawy wybierzcie się na stronę www.Skworcu.com.pl.Składniki: ogórki - małe marchewka koper czosnek ziarna gorczycy ziarna ziela angielskiego liście laurowe Zalewa: 1/2 szklanki octu 10% 4 szklanki wody 5 - 6 łyżek cukru 2 płaskie łyżki soli 1. Ogórki oczyścić, ułożyć w słoikach. Do każdego słoika dodać łodygę kopru, 1 listek laurowy, 2-3 ziarna ziela ang... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.