Galareta wołowo-wieprzowa

Galareta wołowo-wieprzowa

Galareta wołowo-wieprzowa

Wersja tradycyjnej galarety , ale tym razem z przewagą wołowiny i agarem ( zastępuje żelatynę ) Składniki 1 golonka wieprzowa 1 nóżka wieprzowa ogon wieprzowy kg wołowiny extra 4 duże marchewki 1 duża pietruszka średni seler 1/2 małego pora - biała część opieczona cebula 4 ząbki czosnku 22 g agar- agar sól pieprz mielony jałowiec pieprz ziarnisty ziele angielskie liść laurowy Przygotowanie   Golonkę , nóżkę i ogon dokładnie umyłem ,włożyłem do garnka ,zalałem zimną wodą. Zagotowałem ,zebrałem szumowiny. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, wołowina, golonka, mielone, por , marchewka, seler, cebula, przekąska, przekąski, przystawki, mielone z warzywami, mięso mielone

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.