Fasolka szparagowa po bretońsku
Fasolka szparagowa po bretońsku
Fasolka szparagowa po bretońsku Na dno rondelka wlać oliwy na to wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz kawałek dobrej pokrojonej kiełbasy lub boczku. Wszystko pięknie podsmażyć. Młodą fasolkę szparagową, pokroić na mniejsze kawałki i wsypać do rondelka. Zalać wodą, aby się rzeczy przykryły. Dosypać majeranku, czubrycy zielonej, liścia laurowego, i ostrej papryki oraz soli do smaku. Gotować na średnim ogniu, jak fasolka zacznie mięknąc dodać kilka łyżek koncentratu pomidorowego. Można zaprawić wszystko na kon... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarna rozmowa
Autor
Eweku
Piszę bloga wraz z moją przyjaciółką.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasolka, fasolka szparagowa, pieczenie, papryka, zupa pomidorowa, kiełbasa, pieczywo, boczek, cebula, fasolka po bretonsku, pieczony boczek
Inne przepisy z Kulinarna rozmowa
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję