Moja ulubiona potrawa z dzieciństwa to klopsiki w sosiku. Tradycja robienia i jedzenia trwa do dzisiaj :) zarówno w sosie koperkowym jak i pomidorowym. Dzisiaj wersja z sosem koperkowym. Pycha :)Składniki- 40 dag mięsa mielonego wieprzowego ( z łopatki )- 1 średnia cebula- 1 jajko- 1 bułka sucha ( kajzerka)- 3 łyzki bułki tartej- pęczek koperku- pieprz, sól- litr bulionu drobiowego- ziele angielskie , liśc laurowy, pieprz- 1 łyżka mąki pszennej- 1 łyzka masłaDo miski wkładamy zmielone mięso, namoczoną kajzerkę... czytaj dalej...
Ja za kaszę gryczaną podziękuję [oj nie lubię, nie lubię:)], ale na klopsiki się wpraszam:)Ściskam cieplutko!
uwielbiam klopsiki :) robiłam ostatnio w sosie chrzanowym ;) takie klopsiki to pomysł na szybki i zdrowy obiadek :)
w sosie koperkowym to moje ulubione:)Ps. akcja "gotowanie za głosowanie" już trwa:)