Faszerowana papryka i cieplo z piekarnika

Faszerowana papryka i cieplo z piekarnika

Faszerowana papryka i cieplo z piekarnika

Kolejny mrozny dzien. Choc slonce zagladajace do okien pozwala sadzic, ze wiosna stoi tuz za rogiem. Nie , nie! Nadal jest zima. Choc ja chyba zaczynam o tym zapominac. Brak termometru na zewnatrz sprawia, ze znow ubralam sie zbyt lekko i znow zmarzlam.Trzeba sie czyms rozgrzac. Moze herbata jasminowa zakupiona w czasie ostatniego wypadu do Brugge? O tak, to wspanialy pomysl.A na obiad bedzie danie z piekarnika by dogrzac mieszkanie.Choc tej zimy moje kaloryfery sa zimne jak lod w domu jest dosc cieplo. To... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka faszerowana, mielone, groszek, warzywa, papryka, seler naciowy, seler, mięso, pomidor, mięso mielone, cebula, marchewka, lekka, duszone, czosnek, mielone z warzywami, dania mięsne, obiad, zielony groszek, pomysł na obiad, mielone mięso z warzywami, lekkie dania, warzywa na patelnie, mięso na obiad, szybki obiad, obiad na szybko, mięso duszone

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Fiolunka, 9 marca 2010 13:16:33

Papryka wyszła Ci rewelacyjnie. To kolejny przepis, który koniecznie muszę wypróbować :)Pozdrawiam i zapraszam do głosowania - więcej informacji na moim blogu :)

Bea, 9 marca 2010 13:35:08

I u nas niestety powietrze znow mrozne i hula okropny, porywisty wiatr :/ Dobrze, ze nie musze dzis wychodzic z domu ;)A w taka pogode dania z piekarnika sa idealne :)Pozdrawiam serdecznie!

Weroniko, 9 marca 2010 21:30:10

Takie zapiekane papryczki tylko o nieco innym wypełnieniu były moim letnim przysmakiem śniadaniowym.

dragonfly, 9 marca 2010 21:50:54

Zapisuje do wypróbowania! Koniecznie! Dzięki za przepis!

Majana, 9 marca 2010 22:55:01

Bardzo lubię faszerowaną paprykę, dawno nie jadlam ,oj dawno.Pozdrawiam!

Polka, 10 marca 2010 03:53:16

To jest to co Polsi lubią najbardziej :))))))

Karolka, 10 marca 2010 09:27:24

Fiolunka papryka bedzie Ci na pewno smakowac :)Bea ja sie zastanawiam czy ta zima sie kiedys skonczy. Zazdroszcze Ci tego, ze mozesz posiedziec w domu w taki dzien.Wiesz takie dania z piekarnika chetnie zamienilabym juz na lekkie salatki.Weroniko, bo faszerowane papryczki to fajna rzecz. U mnie raczej na obiad, bo sniadania jem na szybko.Dragonfly smacznego!Majanko no ja zatesknilam za taka papryczka, bo chodzila za mna juz jakis czas.Poleczka chetnie bym Cie zaprosila na jedna, ale juz nie ma.pozdrawiam Was goraco

Ania vel Vespertine, 10 marca 2010 22:22:36

DObra papryka nie jest zła :) A peiczona to już w ogóle pychota! JA często robię z indykiem, mozarellą i oliwkami. Twoja też pysznie się prezentuje, KArolka!

Szecherezada, 11 marca 2010 21:12:39

Wygląda rewelacyjnie,po prostu uwielbiam faszerowane warzywa! Koniecznie muszę wypróbować!

Karolka, 12 marca 2010 09:01:41

Aniu masz racje co do pieczonej papryki :)Przy najblizszej okazji chetnie wyprobuje Twoja wersje :)Szecherezada ciesze sie, ze moja papryka wyglada zachecajaco i mam nadzieje, ze bedzie wspaniale smakowac.pozdrawiam :)

Mati i Karola, 15 marca 2010 11:03:09

Uwielbiam faszerowana paprykę! Ale przyznam, że nigdy nie przekrawałam papryk wzdłuż..., zawsze odcinam "czapeczki". Musze spróbować Twoim sposobem:)

Karolka, 15 marca 2010 11:37:46

Mati i Karola jakos od poczatku kroilam papryke wzdluz, wydaje mi sie, ze wygodniej sie ja je.pozdrawiam