Shakshuka czyli jajka z północnej Afryki

Shakshuka czyli jajka z północnej Afryki

Shakshuka czyli jajka z północnej Afryki

Przepis na : śniadanie

O dawna chciałam zrobić to danie, odkąd zobaczyłam mocno apetyczne zdjęcie tych jajek na blogu Mniam...mniam . Potrawa pochodzi z północnej Afryki, podobno z Tunezji  Składa się z jajek, papryki, pomidorów, cebuli, chilli, a wszystko przyprawione kuminem. Bosko kolorowe danie, do tego szybkie i bardzo smaczne. Zapraszam. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
wiosenka27, 19 stycznia 2013 12:50:50

Takie apetyczne zdjęcia, że gdyby nie to że niedawno zjadłam śniadanie natychmiast bym zrobiła to danie:)

Goa, 19 stycznia 2013 12:53:31

kolorów i smaków tu ci dostatek:)

Malwinka, 19 stycznia 2013 20:43:28

Wygląda niesamowicie apetycznie! :)

Izaa, 19 stycznia 2013 22:32:17

muszę znów zrobić, zdjęcie mega apetyczne ;))

Justyna Bąk, 20 stycznia 2013 00:21:40

cudowne śniadanie, mega apetyczne zdjęcia:)

Antenka, 20 stycznia 2013 20:12:29

zamawiam takie jutro na śniadanko:) extra!:D

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:46:28

wiec polecam następnym razem warto.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:46:54

i smaczne. polecam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:47:11

i tak smakuje. pozdrawiam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:47:32

dzięki za inspiracje.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:47:52

i tak smakuje. polecam. warto zrobic.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:48:24

jak sie wprowadzisz to czemu nie. pozdrawiam.