Pappardelle ze szpinakiem

Pappardelle ze szpinakiem

Pappardelle ze szpinakiem

Składniki: 1 opakowanie makaronu Pappardelle Czaniecki, 500 g świeżego szpinaku, 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju, 2 łyżki masła, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 400 ml kremówki, sól, pieprz. Przygotowanie:     Makaron Pappardelle gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Umyte liście świeżego szpinaku dorzucamy do cebulki. Gdy szpinak nam się skurczy dodajemy pokrojone drobno suszone pomidory. Mieszamy.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szpinak, makaron, makarony, suszone pomidory, ciastka kremówki, pomidor, ciasta z kremami, susz, cebula, makaron ze szpinakiem, masło czosnek, makaron z patelni

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.