Kwaśnica jak z Podhala

Kwaśnica jak z Podhala

Kwaśnica jak z Podhala

Przepis na : obiad

Podczas październikowego wypadu w Tatry, które kocham całym sercem,  udało mi się zjeść pyszną kwaśnicę, co wcale nie jest takie łatwe, bo wielu knajpach podawana jest ala' kwaśnica. Zawsze ciężko mi było uzyskać ten bardzo typowy smak zupy. Żeberek baranich nigdzie nie mogłam znaleźć i sądziłam zawsze, że głównie to z tego powodu, zupa nie smakuje jak ta podawana przez górali. Tym razem postanowiłam dotrzeć do sedna sprawy i odkryłam, że szefowa kuchni dodaje do kwaśnicy ziarna kopru włoskiego, było t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapusta kiszona, włoska, żeberka, zupa, kapustą, obiad, boczek, cebula, marchewka, łatwe , koper, mięso, żeberka w kapuście kiszonej, gotowana kapusta kiszona, gotowana marchewka, mięso na obiad

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.