Żeberka duszone w marynacie miodowej

Żeberka duszone w marynacie miodowej

Żeberka duszone w marynacie miodowej

Przepis na : obiad

Żeberka nie są moim ulubionym kawałkiem mięsa.  Trzeba jednak przyznać, że w połączeniu z niektórymi produktami właśnie one są bezkonkurencyjne. Jednym z takich produktów jest miód, nie zawsze doceniany jako dodatek do mięsa. W tym przypadku miód i żeberka to bardzo udany mariaż :)Składniki:60 dkg żeberek,5 łyżek miodu - polecam miód akacjowy z "Anielskich Przysmaków",2 łyżki octu winnego,1, 5 łyżeczki soli,1 łyżeczka słodkiej papryki,1/4 łyżeczki pieprzu,o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.