Składniki: 1 kg kurek, 4 łyżki cukru, 2 łyżki soli, 3 liść laurowy, ziele angielskie, 1 cebula biała, pieprz czarny ziarnisty, 1 szklanka octu 10 %, 3 szklanki wody. Przygotowanie: Kurki blanszujemy, czyli gotujemy je ok. 10 minut wraz z pokrojoną w półksiężyce cebulką. Następnie przepłukujemy je zimną woda. W osobnym garnku przygotowujemy zalewę z: wody, octu, cukru, soli oraz ziela angielskiego i pieprzu w ziarnistego. Zalewę gotujemy ok 15-20 minut. Następnie kurki wkładam do sł... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)