Risotto ze zielonymi szparagami i mocno wyczuwalną nutą cytrusową, co sprawia że jest delikatne, ale jak przystało na te danie, dosyć sycące. Składniki na 3 porcje : 300 g ryżu do risotto 1,5 lita bulionu 3 cebulki dymki 1 mała cebula 2 łodygi selera naciowego 1 szklanka groszku konserwowego 6 sztuk szparag 1 szklanka tartego parmezanu skórka otarta z 1 cytryny 3 łyżki soku z cytryny 25 g masła 2 łyżki oliwy sol pieprz Bulion wlać do garnka i podgrzewać na małym ogniu.Szparagi pokr... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...Danie wydaje się nie takie skomplikowane, a przy tym smaczne:)
Pyszności, robiłam wczoraj risotto szparagowe z kurczakiem(,kuchnia lidla,), równie pyszne :)