Chrupiący kotlet z wieprzowiny.
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Chrupiący kotlet z wieprzowiny.
Kotlet schabowy to chyba sztandarowe danie kuchni polskiej. Chcę Wam zaproponować CHRUPIĄCE KOTLETY na obiad. Dobry kotlet niekoniecznie musi być ze schabu, ja przygotowuje je również z karkówki i szynki. Jak wspominałam wcześniej soczyste i kruche mięso otrzymamy macerując je w marynacie. Mięso na kotlety warto moczyć całą noc w mleku z przyprawami, a więc... SKŁADNIKI: około 1kg. szynki wieprzowej lub karkówki czy schabu olej do smażenia 1 łyżka masła klarowanego(dacie radę bez tego) 2 jajka bułka tar...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia BeatyAutor
Beata
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kotlet, kotlety, mięso, marynaty, tarta, bułki, jajko, jogurt, szynka, karkówka, schab, ciasto, czosnek, cebula, schabowe, obiad, wieprzowina, ciasto naleśnikowe, pyszne ciasto, karkówka na obiad, dania bez mięsa, schab gotowany, mięso na obiad, ciasto z jogurtem naturalnym, szynka gotowana, karkówka w cebuli, ciasto z bezami, dania na gorąco, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto
Inne przepisy z Kuchnia Beaty
Dodaj komentarz