Schab duszony w sosie dyniowo-jabłkowym z majerankiem

Schab duszony w sosie dyniowo-jabłkowym z majerankiem

Schab duszony w sosie dyniowo-jabłkowym z majerankiem

Dynia króluje w mojej kuchni.Poczyniłam mały zapasik i prawie każda potrawa ,którą teraz przygotowuję zawiera w swoim składzie to cudowne,energetyzujące pomarańczowym kolorem warzywo.Zapraszam na duszony schab w sosie dyniowo-jabłkowym suto przyprawiony świeżym zielem majeranku.Delikatną,subtelną słodycz dyni przełamuje dodatek kwaśnego jabłka ,a imbir zadbał o pikantną nutę potrawy.Jest  naprawdę pysznie.Zapraszam do przepisu.Składniki na 4 porcje:4 kawałki schabu-najlepiej z polędwiczką 200-300 g dynii Hokkaido1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.