Indycze pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowo-pietruszkowym

Indycze pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowo-pietruszkowym

Indycze pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowo-pietruszkowym

Składniki: 0,7 kg mięsa mielonego z indyka włoszczyzna kostka rosołowa 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego śmietana 18% 400ml serek topiony kremowy pieprz i sól 4 ząbki czosnku bułka tarta 3 łyżki 2 jajka 1 mała cebula natka pietruszki koperek mąka Przygotowanie: Z włoszczyzny i kostki rosołowej gotujemy wywar jak na rosół.  Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkami, posiekana cebulką i czosnkiem, koperkiem i pietruszką, oraz przyprawami wedle uznania. Tworzymy z nich małe k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mielone, koperek, pulpeciki, mięso mielone, mięso, bułki, sosy, cebula, mak, indyk, rosół, dania mięsne, sos mięsny, mielone z warzywami, sos do jajek, sos do mielonego

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.