169. Mus z bobu

169. Mus z bobu

169. Mus z bobu

Bób to moje ulubione warzywo, ugotowane i podane z masełkiem i bułką tartą... rewelacja, ale spróbujcie musu z bobu, podany z pieczywem... niebo w gębie! Na 1 porcje: 3 garści bobu 1 cebula 2  łyżeczki oliwy z oliwek 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka masła liście kolendry 1/2 pomidora sól, pieprz Bób gotujemy ok 5-6 minut, studzimy i obieramy ze skórki. Zalewamy wrzątkiem do 3/4 wysokości, solimy i rozgotowujemy. Cebulkę smażymy na maśle, dodajemy czosnek i zmiksowany, rozgotowany bób oraz oliwę. Miksuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.