Pierogi białym serem i botwinką

Pierogi białym serem i botwinką

Pierogi białym serem i botwinką

Przepis na : obiad

Ciasto na pierogi:około 1,5 szkl. mąki1/3 szklanki ciepłej wody1 jajko1,5 łyżki oleju rzepakowego szczypta soliZ podanych składników zagnieść sprężyste ciasto. Jeśli jest za suche - dodać wody, gdy za wilgotne - dosypać mąki.FARSZ:pęczek botwinki  lub 2 młodziutkie buraczki z liśćmi1 cebula - najlepiej też młoda150 g białego sera łyżka oleju rzepakowegosól, pieprz Botwinkę posiekać, buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulkę pokroić w drobną kostkę.Olej rozgrzać, wrzucić cebulkę - zeszklić. Doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.