Wypróbujcie przepis, póki sezon na kurki trwa! Składniki Kurki 0,5kg kurek Masło kilka łyżek Cebula 1 średniej wielkości Czosnek 3-4 ząbki Śmietana kremówka 30% 100ml Gęsta śmietana 18% 3 czubate łyżki Natka pietruszki Sól Pieprz Sok z cytryny Wykonanie: Kurki porządnie umyć i oczyścić, dokładnie osuszyć. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na dużej patelni roztopić […] The post Sos z kurek ( kurkowy ) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Bardzo smaczne danie. Może ktoś wie jak przechować kurki na zimę. Czy przed mrożeniem trzeba je zblanszować?
Tak, koniecznie. Ja gotuję w lekko osolonej wodzie maksymalnie 8 minut. Ostudzone wkładam w woreczki, porcja około 250g. całą zimę służą mi; jako dodatek do sosu, kurczaka, zupy leśnej, jajecznicy.
mąż nazbierał wczoraj kurek, zabieram się do sosiku:))) już nie mogę się doczekać efektu…mam do niego w planach upiec fileta z kurczaka w piekarniku i podać z ryżem…pozdrawiam:)))
taki sam przepis… tylko czosnek dodac w przedostatniej minucie smazenia.. a natke dodac po polaczeniu sie snietany z kurkami..
Prawdopodobnie czosnek był za długo smażony i to on nadał potrawie gorzki smak.