Sos z kurek ( kurkowy )

Sos z kurek ( kurkowy )

Sos z kurek ( kurkowy )

Wypróbujcie przepis, póki sezon na kurki trwa! Składniki Kurki 0,5kg kurek Masło kilka łyżek Cebula 1 średniej wielkości Czosnek 3-4 ząbki Śmietana kremówka 30% 100ml Gęsta śmietana 18% 3 czubate łyżki Natka pietruszki Sól Pieprz Sok z cytryny Wykonanie: Kurki porządnie umyć i oczyścić, dokładnie osuszyć. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na dużej patelni roztopić […] The post Sos z kurek ( kurkowy ) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 24 lipca 2013 19:05:24

pycha:) wygląda świetnie:)

kudels, 24 lipca 2013 21:03:33

ubóstwiam sosik z kurek :)

Anonymous, 25 lipca 2013 18:38:12

Bardzo smaczne danie. Może ktoś wie jak przechować kurki na zimę. Czy przed mrożeniem trzeba je zblanszować?

Anonymous, 2 sierpnia 2013 15:49:59

smaczne mniam mniam i bardzo proste- polecam

Anonymous, 3 sierpnia 2013 12:10:05

Na pewno zrobię:)Wygląda pysznie!

Anonymous, 15 sierpnia 2013 17:14:45

Tak, koniecznie. Ja gotuję w lekko osolonej wodzie maksymalnie 8 minut. Ostudzone wkładam w woreczki, porcja około 250g. całą zimę służą mi; jako dodatek do sosu, kurczaka, zupy leśnej, jajecznicy.

Anna Linka, 26 sierpnia 2013 22:23:30

Będę robić!! tylko chwila czasu i kurki;)

Anonymous, 9 września 2013 13:25:31

Ja wlasnie robie teraz taki sosoik ..ocenimy pozniej…

Anonymous, 13 września 2013 16:41:20

pychaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anonymous, 7 października 2013 11:18:30

mąż nazbierał wczoraj kurek, zabieram się do sosiku:))) już nie mogę się doczekać efektu…mam do niego w planach upiec fileta z kurczaka w piekarniku i podać z ryżem…pozdrawiam:)))

Anonymous, 11 października 2013 21:55:54

taki sam przepis… tylko czosnek dodac w przedostatniej minucie smazenia.. a natke dodac po polaczeniu sie snietany z kurkami..

Słodka Babeczka, 11 października 2013 22:02:50

?

Mięso Wędliny Drób, 30 października 2013 13:11:30

hm, a ta gęsta śmietana 18%, to kwaśna ma być?

Mięso Wędliny Drób, 30 października 2013 13:12:06

A czy ta gęsta śmietana 18%, to kwaśna ma być?

Słodka Babeczka, 30 października 2013 14:36:05

Tak :)

Anonymous, 10 listopada 2013 15:15:07

zrobiłam sos i wyszedł mi gorzki?? Co zrobilam nie tak?

Słodka Babeczka, 10 listopada 2013 21:50:21

Prawdopodobnie czosnek był za długo smażony i to on nadał potrawie gorzki smak.

Słodka Babeczka, 10 listopada 2013 21:51:13

Albo za dużo soku z cytryny