Udko królika duszone w sosie winno-ziołowym z szałwiowymi ziemniakami i surówką z pora

Udko królika duszone w sosie winno-ziołowym z szałwiowymi ziemniakami i surówką z pora

Udko królika duszone w sosie winno-ziołowym z szałwiowymi ziemniakami i surówką z pora

Szkoda, że tak rzadko jemy królicze mięso. Jest bardzo chude i zdrowe. Dawniej mój tata hodował króliki, wtedy było mi żal swoich milusińskich a dziś tęsknie za nimi na swoim talerzu :-P Swojego królika kupiłam od prywatnego gospodarza. SKŁADNIKI na 1 porcję:Udko z królika1,5  kieliszka białego wina2 szklanki kwaśnego mleka albo maślanki (jeśli mięso jest świeże i nie było mrożone)2 białe cebuleolej rzepakowySól, pieprz3 ziarna ziela angielskiego1 kulka jałowca 2 liście laurowegałązka rozmarynutymianekmajeranek2 zą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Małgorzata Kwiatkowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, ziemniak, ziemniaki, udka , surówka, por , sosy, sos ziołowy, mięso, zdrowe, zdrowe przepisy, rozmaryn, marchewka, puree, majonez, jabłka, mięso duszone, puree ziemniaczane, polewa, bez pieczenia, cebula, czosnek, dania mięsne, wielkanoc, pieczone udka, masło czosnek, pieczone ziemniaki, sos mięsny, jabłka pieczone, pieczone jabłka

Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.