Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Przepis na : obiad

Kolejny sposób na wykorzystanie gotowanych kawałków mięsa z rosołu. Ciasto: 4 szklanki mąki 3 łyżki oleju pół łyżeczki soli woda  Farsz: mięso ( ugotowane z rosołu - drób, wołowina) warzywa ( ugotowane z rosołu - marchew, pietruszka, kawałek selera ) cebula  sól i pieprz Mąke przesiać do miski, dodać sól, olej i powoli wlewać bardzo ciepłą wodę, prawie gorącą ( ok 1 szklanki ). Wyrobić zwarte, elastyczne ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na 30 min. W tym czasie przygotować farsz. Ostudzo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Autor

Atlas SmakówAtlas Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi przepis, pierogi, rosół, mięso, warzywa, seler, cebula, wołowina, marchewka, obiad, warzywa na patelnie, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, mięso na obiad, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.