Cukiniowe krążki

Cukiniowe krążki

Cukiniowe krążki

Po raz pierwszy przygotowałam faszerowaną cukinię. Jako farsz proponuję mielone mięso z pieczarkami i ryżem. Cukinia to pożywne i lekkie warzywo, a w połączeniu z mięsnym farszem jest doskonałą propozycją na letni obiad lub kolację.  duża cukinia 10 dag ryżu ok. 20 dag miąższu z cukinii 50 dag mięsa wieprzowego posiekany koperek 20 dag pieczarek 1 cebula jajko olej 1/2 litra bulionu sól, pieprz Cukinię obieramy ze skórki i łyżką wydrążamy z niej miąższ z nasionkami. Ryż gotujemy na półmiękko. M... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, dania mięsne, mielone, ryż, przetwory, koperek, sałatki, sałatka, pieczarki, mięso, cukinia faszerowana, kolacja, cebula, warzywa, pieczenie, lekka, ziemniak, jajko, pieczarki z ryżem, mięso mielone, ziemniaki, obiad, przepisy z ziemniakami, jajka z farszem, ryż z warzywami, mielone pieczarki, mięso na obiad, mielone mięso z warzywami, pieczarki do obiadu, mielone z warzywami

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.