Mięciutkie żeberka z ziemniakami i cebulką-obiad mistrzów. Danie te jest przygotowane w woku specjalną techniką, aby nie utracić miękkości żeberek, chrupkości ziemniaków i zapachu cebuli, wszystko to z początku było obsmażane na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu a następnie duszone w niedużej ilości bulionu. Udało się po prostu niesamowicie, na tyle smacznie, że danie znikło z talerzu bardzo szybko. Składniki: 500 g żeberek wieprzowych 5 średnich ziemniaków 4 średnie cebulki szklanka bulionu 100 ml oleju sól,... czytaj dalej...
Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.