Żeberka duszone w woku.

Żeberka duszone w woku.

Żeberka duszone w woku.

Mięciutkie żeberka z ziemniakami i cebulką-obiad mistrzów. Danie te jest przygotowane w woku specjalną techniką, aby nie utracić miękkości żeberek, chrupkości ziemniaków i zapachu cebuli, wszystko to z początku było obsmażane na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu a następnie duszone w niedużej ilości bulionu. Udało się po prostu niesamowicie, na tyle smacznie, że danie znikło z talerzu bardzo szybko. Składniki: 500 g żeberek wieprzowych 5 średnich ziemniaków 4 średnie cebulki szklanka bulionu 100 ml oleju sól,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Łukasza

Autor

Lukash_pLukash_p

Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, ziemniak, żeberka, ciekawe przepisy, sałatki, sałatka, sernik, duszone, przekąska, deser, desery, przekąski, ciasto, cebula, obiad, ziemniaki na obiad, sałatka do obiadu, obiad na szybko, szybki obiad, smaczna sałatka, szybki deser, szybkie sałatki, szybka sałatka, szybkie przekąski, szybkie ciasto

Inne przepisy z Kuchnia Łukasza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję