ciasto - 164325 przepisów (strona:745/10955)

Jabłka pod ciastem naleśnikowym - montignac 276

Na diecie tęskni się za czymś słodkim ale zdrowym. W takich sytuacjach trzeba robić rzeczy proste i szybkie. Takie właśnie są te jabłka, posiłek węglowodanowy, idealnie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pikantna miruna w cieście +kolacyjny bonus 261

Z filetami rybnymi to jest tak , że jak kupujemy dla większej ilości osób to bez znaczenia jest czy jest ich 10 dag więcej czy mniej. Ale

Buniabaje w kuchni
Babka krówkowa 437

dzisiejszy przepis na babkę krówkową, gdyż ostatnio mam "fazę" na wszystko, co ma w sobie krówki lub masę z nich powstałą. Jest to babka szybka w przygotowaniu, jak większość ciast ucieranych. Wystarczy trochę wcześniej rozpuścić krówki, potrzebują bowiem czasu na wystygnięcie. Później proces przygotowania ciasta za pomocą miksera trwa kilka minut. Do dekoracji i wzmocnienia smaku babki polecam sos powstały(...)krówek i śmietanki, najlepiej gorącym sosem polewać gotowy do skonsumowania kawałek ciasta. Babka krówkowa Składniki: 150g krówek 100ml śmietanki 30% 150g margaryny 3 żółtka 200g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 100g krówek 60ml śmietanki 30% Wykonanie: - krówki przełożyć do miseczki ze śmietanką, podgrzewać w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej do całkowitego rozpuszczenia się cukierków - powstałą masę

Smakołyki Bereniki
Drobne wyjaśnienie. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. 294

Przy ostatnim wspisie, czyli poście o CZEKOLADOWYM SERNIKU BEZ SERA (klik) , podałam, że przepis jest mój, autorski. Pod postem Majana napisała mi, że takie same ciasto znane jest jako "Styropian". Karmelitko, ciasto wygląda naprawdę pysznie, ale pomysł jest już znany jako ciasto styropian. Tylko,że styropian robione jest z budyniem waniliowym, a u Ciebie zmianą jest budyń czekoladowy. Pozdrawiam:) Zaintrygowana(...)wiem, że tylko zmiany w przepisie są moją autorską prpozycją. Raz jeszcze wszystkich serdeczie przepraszam! Mam nadzieję, że takie coś się więcej nie powtórzy. A tymczasem zapraszam na pyszne ciasto. Lekkie, delikatne i musowe, które pachnie wanilią i kawą. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. (zmiany - smak kawy i wanilii oraz proporcji niektórych składników - pomysł autorski.) na mała blaszkę

W kuchni Karmel-itki
Paszteciki z kapustą i grzybami 470

paszteciki z kapustą i grzybami. Idealnie pasują do barszczu czerwonego. Mam nadzieję że nie tylko u mnie zagoszczą na wigilijnym stole :) PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Składniki: Zaczyn do ciasta drożdżowego: - 50 gram świeżych drożdży (pół kostki) - szklanka mleka - łyżeczka cukru - 2 łyżki mąki pszennej (typ 650) Ciasto drożdżowe: - 500 gram mąki pszennej (typ 650) - 3 łyżki oleju - łyżeczka soli(...)Farsz: - 300 gram kiszonej kapusty - 250 gram pieczarek - garść suszonych grzybów - 1 duża cebula - 2 liście laurowe - 5 ziaren czarnego pieprzu - 3 ziarna ziela angielskiego - sól Zaczynamy od wyrobienia ciasta drożdżowego. Nie jest to rzecz łatwa, więc nie zniechęcajcie się jak coś nie wyjdzie. Ja za pierwszym razem podchodziłam chyba 3 razy do ciasta, wkurzona jak diabli. Ale praktyka czyni

Zgrabne Gotowanie
Drożdżówka z różnymi owocami i kruszonką 26

Drożdżówka z różnymi owocami i kruszonką to klasyk polskiej kuchni. Sprawdź historię, oryginalny przepis krok po kroku i ciekawostki o tym wypieku. Drożdżówka z różnymi owocami

RafalCook
Maliniak drożdżowe ciasto z malinami i kruszonką 28

Maliniak to puszyste drożdżowe ciasto z malinami, dżemem i kruszonką. Poznaj historię malin, przepis krok po kroku i ciekawostki o tym deserze. Historia Maliniaka i malin

RafalCook
Ciasto gryczane z owocami 25

Ciasto gryczane z owocami to propozycja nie tylko dla tych, którzy nie tolerują glutenu. Ciasto jest miękkie, smaczne i bardzo proste. Idealne do kawy, na popołudniowe

Słodki sentyment
Kremówka z Tihany 31

Kremówka z Tihany to niezwykła odmiana kremówki rodem znad Balatonu. Okolice Tihany słyną z lawendowych pól i tym samym z niesamowitych zapachów i widoków. Jeśli kiedyś

Słodki sentyment
Piramidka cappuccino ciasto bez pieczenia 40

Ciasto cappuccino na biszkoptach Prawdziwa poezja, piramidka cappuccino, pyszne, delikatne ciasto bez pieczenia. Lubię desery z domieszką kawy i właśnie z tej sympatii powstało ciasto piramidka

Dieta moja pasja
Ciasto Porzeczkowa Delicja – zachwyca smakiem i wyglądem 35

Ciasto Porzeczkowa Delicja to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia – warstwowy deser, który łączy lekki biszkopt, intensywny mus z czerwonych porzeczek, puszystą piankę jogurtowo-serową i

e-PrzepisyKulinarne
Pychotka kajmakowa 43

  Nowoczesne ciasto które zachwyci najbardziej wybredne podniebienia J Słodziutkie, kruche z warstwą kremu kajmakowego i śmietankowego a chrupiąca beza dopełnia całości. Podzielne, dobrze się kroi

Wanilia i Kardamon
Ciasto LEŚNY SKRZAT/LEŚNY MECH z truskawkami, galaretkami-pyszne i piękne ciasto +FILM 36

Cześć Kochani, zapraszam na kolejne wspaniałe ciasto, tym razem to ciasto, które nazwałam Leśny Skrzat to trochę urozmaicona wersja ciasta Leśny Mech, tym razem z truskawkami

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Najlepsze, błyskawiczne ciasto z rabarbarem i kruszonką +FILM 41

 Cześć Kochani, jako, że sezon na rabarbar w pełni zapraszam Was dziś na po prostu rewelacyjne ciasto z rabarbarem i kruszonką pieczone w ciekawy sposób

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Drożdżowe ślimaczki z truskawkami i budyniem 69

Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym budyniem i truskawkami. Delikatne, puszyste ciasto drożdżowe świetnie komponuje się z waniliowym budyniem, którego kremowa konsystencja i łagodny smak podkreślają naturalną słodycz truskawek. SKŁADNIKI (na 12 szt.) Ciasto 200 ml mleka 80 g masła 1 jajko 500 g mki opakowanie drożdży suszonych (7g) 80 g cukru szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu(...)Przelej całość do garnka i gotuj na wolnym ogniu cały czas mieszając aż budyń zgęstnieje. Przykryj folią, tak aby stykała się z powierzchnią budyniu i odstaw do całkowitego wystudzenia. Ciasto Podgrzej mleko z masłem do temp. ok. 36°C. Do miski przełóż wszystkie składniki, wlej podgrzane mleko i wyrób gładkie ciasto. Zostaw do podwojenia objętości w ciepłym miejscu

Słodki Blog

Proponowane wyszukiwania