Bardzo czekoladowe ciasto z miętą i bananami

Bardzo czekoladowe ciasto z miętą i bananami

Bardzo czekoladowe ciasto z miętą i bananami

  Gorzka czekolada, brązowy cukier z melasy, mięta i banan. To najlepsze ciasto jakie jadłam do tej pory. Po upieczeniu chrupiące z wierzchu i wilgotne w środku . Kiedy już zupełnie wystygnie daje się kroić nawet w nieduże kawałki. Ciasto jest po prostu świetne! Można go jeść przez kilka dni i jest coraz lepsze. Nie trzeba przechowywać w lodówce, wystarczy przykryć folią spożywczą.  Proste i szybkie w wykonaniu może nam zastąpić najlepszy tort.  Bardzo czekoladowe ciasto z miętą i bananami 12.&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.