Ciasto Św. Jakuba

Ciasto Św. Jakuba

Ciasto Św. Jakuba

 Wielowarstwowe ciasto, które w smaku bardzo przypomina mi Karpatkę. Warstwy ciasta upieczone są z pianką kisielową i wiśniami, a następnie przełożone kremem budyniowym.  Przepis zaczerpnięty ze strony :  przepyszne Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka 3,5 szklanki, żółtka 6 szt, cukier puder 0,5 szklanki, śmietana 18% 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, margaryna 250 g, beza: kisiel wiśniowy 3 szt, białka 6 szt, cukier 6 łyżek, masa: mleko 3 szklanki, budyń waniliowy 2 szt, masło 200 g, cu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, wiśnia, placki, karpatka, syrop, ciasto z kremem, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.