JAGODZIANKI

JAGODZIANKI

JAGODZIANKI

Zachęcam do wypróbowania moich jagodzianek.  Przepis na te ciasto drożdżowe to w moim domu jest od zawsze. Przepis na ciasto drożdżowe które proponuje jest na tyle uniwersalne że można z niego przygotować zarówno makowiec, jak i pączki, lub zwykłe ciasto drożdżowe z dodatkiem owoców. Jest niezwykle puszyste, wilgotne i rozpływa się w ustach. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto: 1/2 kg mąki, 5 żółtek, pół kostki margaryny, ok 10 dag drożdży, opakowanie cukru waniliowego, pół szklanki cukru, szklanka ciep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, z jagodami, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, desery, deser, lukier , makowce, pączki, placuszki, pączki pieczone

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.