Chałka z kruszonką – pyszna puszysta i delikatna

Chałka z kruszonką – pyszna puszysta i delikatna

Chałka z kruszonką – pyszna puszysta i delikatna

Witam serdecznie, tym razem przepis na chałkę z kruszonką. Chałka jest bardzo smaczna, puszysta i delikatna. Polecam upiec chałkę, bo jest naprawdę bardzo smaczna. Do przygotowania chałki będziemy potrzebowali: 400 g mąki pszennej (typ od 400 do 500) 150 g letniego mleka (mleko podałam w gramach dlatego ponieważ łatwiej jest odważyć 150 gramów mleka, niż odmierzyć 150 ml) 60 g cukru kryształ (jeżeli lubimy słodsze wypieki to możemy dodać więcej cukru) 60 g masła roztopionego i przestudzonego 1 żółtko + 1 całe jajko ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.