Ciasto parzone to niezwykle proste ciasto, wymagające od nas nieco więcej cierpliwości niż na przykład biszkopt, bo jego przygotowanie składa się z dwóch etapów . Pierwszy z nich polega na zaparzeniu ciasta, następnie jego schłodzeniu. Drugim etapem jest połączenie ciasta z jajami i przygotowanie go do pieczenia. W zależności od tego co chcemy uzyskać, ciasto wykładamy na blaszkę w odpowiedni sposób. Mini ptysie/ptysie wyciskając rękawem cukierniczym okrągłe placki. Eklerki wyciskając paski ciasta przy użyci... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...