Jak zrobić ganasze czekoladowe? czyli francuska polewa do ciast

Jak zrobić ganasze czekoladowe? czyli francuska polewa do ciast

Jak zrobić ganasze czekoladowe? czyli francuska polewa do ciast

Co to jest ganasze czekoladowe? Ganasze czekoladowe to rodzaj polewy na ciasto, które powstaje z połączenia czekolady i śmietany. Większości przepisów proporcje składników są podobne. Prawidłowo wykonany ganasze sprawi, iż polewa nie będzie się łamać podczas krojenia. Czy ganasze wykorzystujemy tylko jako polewę? Nie koniecznie, gdyż jak schłodzimy naszą mieszankę, a następnie ubijemy to powstanie nam aksamitny krem do wielu ciast i ciasteczek. Jakie zachowujemy proporcje ? Prawidłowo to 2:1 lub 3:1. Wszyst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, biała czekolada, ciasteczka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, polewa czekoladowa, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasteczka z czekolada, krem czekoladowy, czekoladowe ciasteczka , ciasto na zimno, ciasta z masa

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.