Pszenne chlebki naan z patelni

Pszenne chlebki naan z patelni

Pszenne chlebki naan z patelni

Pszenne, drożdżowe chlebki Nann przypominające nieco bardziej znaną Pitę, popularne jako dodatek w kuchni Indyjskiej. Delikatnie puchate chlebki z rumieńcami powstałymi w trakcie smażenia. Wystarczy skropić je masłem lub oliwą, oprószyć solą, suszonymi ziołami i granulowanym czosnkiem. Smakują dobrze jako przekąska solo, ale także jako dodatek do zupy czy lekkiej sałatki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Chlebki naan wypiekane na patelni 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Pieczyw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.