Idealne ciasto do pierogów
Idealne ciasto do pierogów
Przepis na : obiad
Wiadomo że kluczem do przygotowania pysznych pierogów jest nie tylko farsz ale i ciasto. Dobre ciasto na pierogi powinno być elastyczne, lepkie, gładkie oraz bardzo miękkie. Ciasto na pierogi powinno się dobrze formować oraz nie stwarzać problemów przy sklejaniu pierogów. Idealne proporcje między mąka a woda powinny zagwarantować , że ciasto nie rozpłynie się i nie rozklei podczas gotowania. Rezygnacja z dodatku jajek do ciasta zapewnia że ciasto ma bardziej plastyczną konsystencję oraz nie lepi się do rąk Sk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pomysłowa kuchnia
Autor
ELA.M
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi, ciasto, ciasto na pierogi, obiad
Inne przepisy z Pomysłowa kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję