Chleb pszenny z dynią na zakwasie

Chleb pszenny z dynią na zakwasie

Chleb pszenny z dynią na zakwasie

Chleb pszenny z dynią na zakwasie...O chrupiącej, złocistej skórce i wilgotnym, miękkim środku.Z dodatkiem pestek dyni. Długo utrzymujący świeżość.O delikatnym, prawie niewyczuwalnym aromacie dyni.Pyszny, domowy, niezastąpiony w jesienną słotę.Polecam! Składniki:Zaczyn:40 g zakwasu żytniego;200 g mąki pszennej (u mnie typ 650);150 g letniej wody.Ciasto chlebowe:Cały, powstały zaczyn;275 g letniej wody;425 g upieczonej, przetartej dyni;700 g mąki pszennej (u mnie typ 650);19 g soli;100 g pestek dyn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, dynia, ciasto, pieczenie, chleb na zakwasie, puree, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, bez pieczenia, pieczywo, chleb na drożdżach , dynia pieczona, pyszne ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami, puree dyniowe, domowe pieczywo

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.