Chleb pszenny z dynią na zakwasie...O chrupiącej, złocistej skórce i wilgotnym, miękkim środku.Z dodatkiem pestek dyni. Długo utrzymujący świeżość.O delikatnym, prawie niewyczuwalnym aromacie dyni.Pyszny, domowy, niezastąpiony w jesienną słotę.Polecam! Składniki:Zaczyn:40 g zakwasu żytniego;200 g mąki pszennej (u mnie typ 650);150 g letniej wody.Ciasto chlebowe:Cały, powstały zaczyn;275 g letniej wody;425 g upieczonej, przetartej dyni;700 g mąki pszennej (u mnie typ 650);19 g soli;100 g pestek dyn... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...