Składniki: drożdże świeże 5 dag, mąka pszenna 60 dag, cukier 1/2 szklanki, aromat rumowy 1/2 łyżeczki, sól - szczypta, jajka 4 sztuki, mleko letnie 1 szklanka, margaryna stopiona 80 gram, masa makowa bakaliowa 1 puszka drożdże rozetrzeć w misie robota z 1 łyżką mąki, cukru, 1/2 szklanki mleka i zostawić do podrośnięcia na 30 minut w ciepłym miejscu, po podrośnięciu wsypać przesianą mąkę dodać 2 żółtka, 2 całe jajka, cukier, resztę mleka, sól, aromat waniliowy i hakiem robota ciasto wyrabiać, wlać stopiony l... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...